Najveći LED ekrani u BiH! info@maxledmedia.net 061 661 646

 

 

 

// Želite li biti istaknuti? Mi imamo najveći

BILLBOARD U TUZLI !

Znamo da je propaganda reklame uvijek dobra ,ali da bi bila uspješna potrebna je dominacija. Mi imamo 3 lokacije bilborda u Tuzli koji su smješteni na Ircu u Tuzli.

Mi smo se uvijek trudili postići maximalno za naše komitente. Naša želja i misija je ponuditi Vam nešto efikasno ,dobro pozicionirano i veeeliko. Čast nam je predstaviti Vam TRI FANTASTIČNE BILLBOARD LOKACIJE U TUZLI NA RASKRSNICI IRAC. Svaka lokacija je po 72 METRA KVADRATNA! Billboardi su direktno na glavnoj raskrsnici IRAC i svaki od njih pokriva cijelu raskrsnicu. Takođe ,pored billboard-a na istoj lokaciji u ponudi je i LED EKRAN od 66 m². Ako imate dodanih pitanja slobodno nas kontaktirajte KLIKOM OVDJE. Nemojte zaboraviti da smo mi BUDUĆNOST OUTDOOR OGLAŠAVANJA!

CJENOVNIK

Naziv Veličina Period zakupa Cijena
Billboard A ili B strana 6 x 6 metara 1 mjesec 650 KM
MEGABillboard A+B 12 x 6 metara 1 mjesec 1.000 KM

Uzmi više - plati manje

Naziv Veličina Period od 3 mjeseca Period od 6 mjeseci Period od 12 mjeseci
Billboard A ili B strana 6 x 6 metara 1.800 KM 3.300 KM 6.000 KM
MEGABillboard A+B 12 x 6 metara 2.700 KM 5.000 KM 9.000 KM
Napomena: Sve iskazane cijene su u valuti konvertibilna marka (BAM/KM). Na dostupne cijene dodatno se obračunava PDV (17%).
Političko oglašavanje uvećava cijene za 20%. Cjenovnik aktivan od 01.2022.god. CROMAX d.o.o.

Tehničke specifikacije

Reklamni billboardi / bilbordi ili tzv. "Reklamni Panoi" su stariji način reklamiranja koji je popularan i danas u cijelom svijetu. Billboardi su jednostavna stvar: Zakupite prostor billboarda ,kreirate reklami sadržaj ,zalijepite isti i Vaša reklama je spremna.

Billboardi su idealni za višemjesečne kampanje reklamiranja obzirom da je sadržaj na njima dostupan 00-24 sata ekstremno je prikladan za nove promocije ,najave dešavanja ili jednostavno ako želite da prolaznici zapamte Vaš brand i/ili firmu. Što se tiče same štampe ,tu postoje neke manje razlike ali jedno je bitno da Vaša reklama MORA BITI KVALITETNA. U zavisnosti 'ko Vam radi reklamni sadržaj ,statična rješenja će se razlikovati od izbora softvera za uređivanje ,dimenzija i u krajnjem slučaju printera/plootera na kome će se izvršiti štampa. Neka sugerisanja ćete vidjeti ispod ,a ipak savjetujemo da pripremu i print za Vaš billboard urade osobe stručne u tom području.

Billboard rješenja

Veličina

Billboard je veličine 6x6 metara (pola veličine) ili MEGA BILLBOARD 12x6 metara

Rezolucija i boje

Pripreme se rade u CMYK color mode, Rezolucija min. 70 DPI ,optimalna 150+ DPI dok je preporuka 300 DPI pa i više.

Napomene i savjeti:

Napust 3mm iza rezne linije,Margina 3mm unutar rezne linije

Fontove pretvorite u krivulje odnosno vektore sa bogatom crnom bojom (eng. rich black) 60 40 40 100 CMYK

PRIMJERI REKLAME

U prilogu iznad možete vidjeti primjer savršene reklame za billboard pogotovo ako se (kao u našem slučaju) radi o MEGA BILBORDU ,dok ispod možete vidjeti nešto što Vam nikada ne bi savjetovali da uradite!

Savjeti za izradu plakata

Da bi svi potencijali medija vanjskog oglašavanja bili iskorišteni važno je da prvi korak, oblikovanje plakata, bude napravljeno prema pravilima profesije kako bi oglas bio zamijećen i upečatljiv, vidljiv i čitak.

O uspješnom kreativnom rješenju govorimo ukoliko poruka privuče pažnju izborom boja i kontrastima boja, ukoliko izbor tipografije omogućava maksimalnu čitljivost iz značajnih udaljenosti, najčešće u prolazu, i ukoliko se tekstualni i slikovni elementi poruke dobro nadopunjuju. Plakat treba biti dobro vidljiv i čitljiv s udaljenosti, najčešće iz vozila u pokretu. Da bi se to postiglo, izuzetno je važan izbor boja za tekst i podlogu te njihov odnos.

Prilikom nabave fotografije za jumbo plakat treba voditi računa o tome da je potrebna fotografija visoke rezolucije (razlučivosti). Pripremu za tisak potrebno je izraditi prema uputi: TIFF ili JPG dimenzije cijelog zakupljenog prostora, razlučivosti 300 dpi, CMYK